ΕΙΔΙΚΑ ΤΜΗΜΑΤΑ

Μουσική Προπαιδεία

Καθώς γνωρίζουμε πως η μουσική παιδεία καλλιεργείται από την προσχολική κιόλας ηλικία, επιλέγουμε να διδάξουμε τη μουσική σαν παιχνίδι και με αυτό τον τρόπο τα παιδιά να ταξιδέψουν ευχάριστα στα όμορφα μονοπάτια της. Έτσι λειτουργούν με επιτυχία στο ωδείο μας τμήματα μουσικής προπαιδείας για παιδιά από 4 έως 6 ετών. Σ' αυτά η μάθηση γίνεται μέσα από την ψυχαγωγία και καθετί γίνεται γνωστό μέσα από μια βιωματική διαδικασία. Τα παιδιά γνωρίζουν τα μουσικά όργανα, μαθαίνουν τραγούδια εξοικειώνονται με θεμελιώδεις μουσικές έννοιες, όπως ο ρυθμός, η μελωδία, οι νότες. Αναπτύσσουν τη φαντασία και τη μνήμη τους, βελτιώνουν τις οπτικοακουστικές τους δεξιότητες. Έχουν την ευκαιρία να αισθάνονται μικροί μουσικοί καθώς τους δίνεται η ευκαιρία μέσα από εκδηλώσεις να εμφανίζονται μπροστά στο κοινό και να παρουσιάζουν όσα έχουν μάθει. Πάνω απ' όλα έχουν την ευκαιρία να ταξιδέψουν στο θαυμαστό κόσμο της μουσικής μέσα από το παιχνίδι και την ευχαρίστηση!​​​​​​​

Θεατρική Αγωγή

Το ωδείο μας χρόνια τώρα είναι συνδεδεμένο με τη θεατρική παιδεία. Η διδασκαλία των παραστατικών τεχνών του θεάτρου και της μουσικής καλλιεργούν τον ψυχοσυναισθηματικό κόσμο των παιδιών.Έτσι το ωδείο μας λειτουργεί  ως πόλος έλξης για τα παιδιά,  τα οποία μέσα από τον αυτοσχεδιασμό, τις βασικές γνώσεις χορού και υποκριτικής και με γνώμονα πάντα τη μουσική έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν το μαγικό κόσμο του θεάτρου, να δημιουργήσουν, να συνεργαστούν και να συμμετέχουν στο ανέβασμα μουσικοθεατρικών παραστάσεων.

Μαθήματα Ενηλίκων 

Στο ωδείο μας δίνεται η ευκαιρία σε ενήλικες να πραγματοποιήσουν το όνειρό τους. Επιλέγουν το όργανο της αρεσκείας τους και μέσα από μια δημιουργική διαδικασία μαθαίνουν αγαπημένες τους μελωδίες και τραγούδια που μπορούν να συντροφεύσουν την παρέα τους. Ανεξάρτητα, λοιπόν, από την ηλικία, χωρίς άγχος κι εξετάσεις, μπορεί κάποιος να μάθει μουσική και να πραγματοποιήσει αυτό που για διάφορους λόγους του φαινόταν ως τώρα ακατόρθωτο.