ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Οι μαθητές που συμμετέχουν σε συναυλίες και εκδηλώσεις μαθαίνουν να συνυπάρχουν αρμονικά σε διάφορα σύνολα και να αναπτύσσουν χαρακτηριστικά της προσωπικότητάς τους. Αποκτούν θάρρος και εξωτερικεύουν τα συναισθήματά τους. Παράλληλα οργανώνουμε εκδρομές και ταξίδια μαθητές, γονείς και καθηγητές έρχονται πιο κοντά και γνωρίζονται καλύτερα.

Συναυλίες - Καλλιτ/κά Εργαστήρια

Οι συναυλίες και τα καλλιτεχνικά εργαστήρια έχουν στόχο να εξοικειώσουν τους εκκολαπτόμενους μουσικούς με τη μουσική πρακτική,
τη συνεργασία και τη σκηνική παρουσία.

Όλη η διαδικασία για τη συμμετοχή σε μια συναυλία ή ένα καλλιτεχνικό εργαστήρι, είναι ανεκτίμητη εμπειρία για τους μαθητές κάθε επιπέδου.
Η μελέτη, η προετοιμασία οι πρόβες αλλά και η τελική παρουσίαση, απαιτούν συνέπεια, υπευθυνότητα, αυτοπειθαρχία, καλή συνεργασία και ομαδικό πνεύμα. Η μουσική συνύπαρξη με μαθητές άλλων οργάνων και η ακρόαση διαφορετικών μουσικών ειδών, κεντρίζει το ενδιαφέρον και διευρύνει το πνεύμα.

Κάθε μήνα πραγματοποιούνται στην αίθουσα συναυλιών του Ωδείου μας καλλιτεχνικά εργαστήρια και μαθητικές συναυλίες. Πρόκειται για βραδιές με κλασικά κομμάτια, έντεχνη κ παραδοσιακή ελληνική μουσική καθώς ξένο ρεπερτόριο. Ακόμα μια φορά το χρόνο πραγματοποιείται σε κάποια αίθουσα ή θεατρική σκηνή εκτός Ωδείου μια μουσικοθεατρική παράσταση όπου συμμετέχουν σχεδόν όλοι οι μαθητές.
​​​​​​​

Η συμμετοχή των μαθητών από όλα τα επίπεδα και όλα τα όργανα θεωρείται σημαντική αφού παρουσιάζουν ένα δείγμα όσων έχουν μάθει και παράλληλα εξοικειώνονται με την εμφάνισή τους μπροστά στο κοινό. Οι προετοιμασίες δίνουν την ευκαιρία στους μικρούς και μεγάλους μας μουσικούς να δουλεύουν εντατικά, να λειτουργούν ομαδικά και να επιδεικνύουν συνέπεια κι υπευθυνότητα.

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ

ΑΠΟΚΡΙΕΣ